Mi is segítünk

Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány

Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány - Országos ritkaság a veszprémi kórházban

Forrás: veol.hu

Országos ritkaság a veszprémi kórházban

Országosan is nagy ritkaságnak számít az, hogy egy helyi alapítvány reklámok nélkül összesen tizenhatmillió forintot gyűjtött össze és ajánl fel egy osztály működésére. Ezt hangsúlyozta Szabó Éva főorvos, a veszprémi kórház Gyermekgyógyászati Centrum vezetője,  a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke csütörtökön egy átadáson a kórházban.
A főorvos elmondta, az alapítvány révén összesen egy év alatt 16 millió forint értéket képviselő eszközökkel, felszerelésekkel tudják segíteni a gyermekosztály működését, az ellátást, a betegek körülményeit. Ezúttal monitort, légzéssegítő eszközt, inkubátorhoz új vezérlőegységet, az intenzív osztálynak a gyermekek altatásához korszerű eszközöket adott át az osztálynak, amit Horváth Ferencné ápolási igazgató vett át. Az alapítvány segítségével korábban már adományoztak egyszer használatos eszközöket, kanülöket, tubusokat az osztálynak.
Szabó Éva főorvos nagyra értékelte és kimagaslónak nevezte országosan is azt, hogy egy helyi alapítvány ilyen jelentős összeggel képes segíteni egy kórházi osztály működését.
Az átadás utáni a megjelent édesanyáknak és kisgyermekeiknek Rábaközi Rita zenélt, énekelt, aki “A te hangodat ismerem – énekkel, zenével az inkubátorok mellett” elnevezésű programból adott ízelítőt.

Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány - Megyebáli adomány a Bébimentőknek

Forrás: veol.hu

Megyebáli adomány a Bébimentőknek

A Megyebál tombolajegyeinek árusításából befolyt teljes bevételt a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára ajánlja fel a bál szervezőjeként a Napló és kiadója.
A felajánlás az alapítvány mentési tevékenységét támogatja, ugyanis hamarosan használatba vesznek egy új mentőautót, és a meglévő belső felszerelés átalakítása és összeillesztése is jelentős költségekkel jár, amit erre fordítanak, mondta Szabó Éva, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekgyógyászati centrumának vezetője. Úgy vélte, a felajánlás munkájuk elismerése is. Az alapítvány az év minden napján készenléti szolgálatot tart fenn, hogy a megye, valamint Siófok környékének beteg újszülöttjeit és koraszülöttjeit a perinatális intenzív centrumba hozzák egy speciális felszerelésű mentőautóval. Emellett az újszülött és gyermekintenzív osztályról a helyben nem megoldható beavatkozásokra Budapestre is szállítják a csecsemőket.
A mentési tevékenység mellett az alapítvány a Csolnoky kórház Újszülött-Koraszülött és Intenzív Centrumát (PIC) és Gyermekintenzív Osztályát is támogatja. Az intézmény feszes gazdálkodása mellett nagy segítség, hogy időről időre korszerű berendezéseket vásárolnak, legutóbb például egy újraélesztő készüléket vettek kétmillió forintért, ennek révén a kórházon belüli szállításkor is megoldott a kicsik lélegeztetése, mondta a főorvos.
A részleg az utóbbi években két európai uniós projektben is részt vett: előbb 270 millió forint támogatást kaptak, amelyből egy egységes, teljesen új gépparkot helyezhettek üzembe, emellett az elhasznált felületeket és bútorokat újították fel. Tavaly a struktúraváltás projektben egy kórteremmel bővült a gyermekintenzív ellátás és a géppark ott is lecserélésre került.